Skruegangen 2
DK-2690 Karlslunde
Danmark
+45 7060 2272
marketing@dnp.dk
I samarbejde med:
Skruegangen 2
DK-2690 Karlslunde
Danmark
+45 7020 2272
marketing@dnp.dk
I samarbejde med:
Demensstuen er som udgangspunkt tænkt som et afslappende opholdsrum. Men praksis har vist, at man også med fordel kan installere Demensstuer i funktionsrum for at lette og lindre den daglige pleje af borgere med demens.
Sansepåvirkning kan afhjælpe forskellige praksisudfordringer som fx bleskift, toiletbesøg og personlig hygiejne. Men også svære enkeltsituationer kan blive nemmere, hvis borgeren er optaget af noget andet.
Her er en inspirationsliste* til situationer, hvor Demensstuen kunne være en hjælp for både borgeren med demens og omsorgsmedarbejderen:
Men også i helt almindelige hverdagsaktiviteter som fx: måltider, motion, fodbad, musik, streaming af søndagsprædiken, oplæsning, træning af færdigheder, online møder med pårørende osv. kan CalmViso bruges.
Ser vi det i bredere perspektiv, kunne man sågar tænke løsningen ind til deciderede funktionsrum som fx Demens-spisekøkkenet, Demens-soveværelset eller Demensværestedet. Demensstuen kan altså både bruges akut og forebyggende.
På nogle plejehjem har man installeret Demensstuen i beboerrum, så flere borgere får glæde af oplevelserne sammen og stimuleres til indbyrdes samtaler, bevægelse eller blot beroligende nærvær og hvile.
Det er klart, at Demensuiten aldrig kan stå alene i behandlingen af mennesker med demens. Men løsningen er med til at skabe rammerne for øget tryghed, nærvær og en følelse af værdighed i en udfordret hverdag.
Kilder: PH Metropol rapport; Brugen af stimulistuer til mennesker med demens, udgivet 2019 og G. Allen Power, ”Demens – berøvet og bedøvet”, udgivet 2015.