Mennesket i centrum

1999 udkom bogen ”En revurdering af demens – personen kommer i første række” af den engelske psykolog og professor Tom Kitwood. Bogen er banebrydende, da Kitwood som en af de første, gør op med tidligere måder at arbejde med demens på.

Kitwoods tilgang giver et helt nyt perspektiv. Han taler for, at vi ser det hele menneske og arbejder med de individuelle behov og personligheden, fremfor at se demens, som en lidelse, vi ikke kan gøre noget ved. At vi fokuserer på mennesket fremfor sygdommen.

På de danske plejecentre er beboerne omdrejningspunktet i alt, hvad de sundhedsprofessionelle gør. Det er ofte en kompleks hverdag, hvor alle beboere har brug for meget hjælp, hvor de pårørende skal vænne sig til omstændighederne, og hvor personalet ofte mangler en ekstra hånd. Alle parter skal forsøge at samarbejde for at løse hverdagens udfordringer.

Demensstuen kan give et tiltrængt pusterum, hvor såvel omsorgsmedarbejderen, ægtefæller, børn og børnebørn kan være sammen i en demensstue, hvor samtaler hjælpes på vej af billeder, lys og lyd. Det giver noget at tale om – og være sammen om.

Bliv ringet op

Indsæt venligst Navn
Indsæt venligst Telefonnummer